Klimatske naprave z montažo

Vroče dni si ohladite z uporabo klimatske naprave, ki bo ohladila vaš dom na želeno temperaturo.

Klimatska naprava je nepogrešljiva naprava sodobne družbe, sodobne tehnologije, ki slab, onesnažen zrak v prostoru očisti oziroma spremeni njegove lastnosti, kot je vlažnost, ga filtrira in ga optimizira na priporočeno bivalno temperaturo, ne glede na vremenske razmere zunaj.

Klimatska naprava je naprava, ki vzdržuje primerno vlažnost v vseh prostorih stavbe, zrak osvobodi vlage, ki se je nabrala v določenih letih, dovaja konstantno in ustrezno ventilacijo, učinkovito odstrani iz zraka mikroorganizme, prah, saje in druge tujke, učinkovito ohladi zrak v prostoru v določenih letnih časih, segreje prostor oziroma pomaga pri ogrevanju zraka v prostoru v zimskem času in je aparat, ki ni predrag za nakup in vzdrževanje.

Klimatske naprave so učinkovite

Velika prednost klimatskih naprav pred drugimi viri ogrevanja je predvsem energetska varčnost, saj novejše klimatske naprave z regulacijo obratov kompresorja (Inverter) dosegajo razmerje med vloženo električno energijo in izdano hladilno ali grelno močjo skoraj 1:4.

Neprezračen prostor ima negativen vpliv na človekov organizem. V mestnih jedrih je kakovost zraka zelo slaba in lahko doseže visoko stopnjo onesnaženja. To se dogaja predvsem v zimskih mesecih in vročih poletnih dneh, ko se zračenje prostora odsvetuje. Poleg slabe kakovosti zraka pa na organizem vpliva tudi temperatura zraka. Naj bo ta previsoka ali prenizka, v vsakem primeru je dejavnost organizma upočasnjena, kar prinaša neproduktivnost in slabo koncentracijo, vse to lahko prepreči klimatska naprava.